Dagwaarde auto
Uiteraard is het belangrijk dat je auto goed verzekerd is. Maar geen mens heeft zin om teveel te betalen voor zijn verzekering. Een handige manier om te voorkomen dat je teveel betaalt voor je verzekering is het berekenen van de dagwaarde van je auto. Daarnaast is het voor de verzekeraar ook belangrijk om de dagwaarde van je auto te weten. De dagwaarde vertelt wat je auto op het huidige moment waard is. Deze waarde is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Hoeveel kilometers is er met de auto gereden?
  • Wat is de leeftijd van de auto?
  • Hoe is de onderhoudsstaat van de auto?
  • Zijn er accessoires aan de auto toegevoegd die de waarde vermeerderen?

De dagwaarde is dus belangrijk voor de hoogte van de premie en voor het bedrag wat er bij schade door de verzekeraar uitgekeerd wordt.

Autoverzekering vergelijken

Nu je bekend bent met de dagwaarde van je auto, heb je de mogelijkheid om autoverzekeringen te gaan vergelijken. Door de gegevens van het kenteken op de websites van autoverzekeringen in te vullen, krijg je al veel informatie. Het kan zo zijn dat voor een auto met een hoge dagwaarde een hogere premie wordt berekend. Voor een auto met een lagere dagwaarde is het waarschijnlijker dat er een lagere premie wordt berekend, maar is het ook de vraag of het zinvol is om te gaan voor All Risk. De kans is groot dat met de verplichte WA-verzekering volstaan kan worden.

Overstappen van autoverzekering

Hoe fijn is het om een goedkope autoverzekering te hebben. De kosten die bespaard worden, kunnen weer aan andere zaken besteed worden. Overstappen.nl – autoverzekering berekenen biedt een kans om jouw premie te berekenen en de best passende autoverzekering voor je te selecteren. Er zijn een paar belangrijke aandachtspunten bij het afsluiten of overstappen van een autoverzekering:

  • Let erop dat het tijdig gebeurt. Het is niet toegestaan om onverzekerd rond te rijden.
  • Geef juiste en volledige informatie door aan de verzekeraar. Zo kom je bij schade niet voor onaangename verrassingen te staan.
  • Kijk goed in de polisvoorwaarden wat wel en niet vergoed wordt.
  • Neem de dagwaarde van je auto als leidraad. Zo kom je tot de best passende
    autoverzekering.