Verkeer, Auto'S, Weg, Verkeersopstopping, Het Rijden

Sta je op het punt om met de taxi de weg op te gaan naar de luchthaven  voor bijvoorbeeld je eerstvolgende vakantie? Hier zijn dan vijf leuke ideeën om je bezig te houden in de taxi en de tijd te doden als er files zijn naar de luchthaven.

Het spel van de Rode auto!

Dit spel is heel eenvoudig en kan  zelfs door de jongste passagiers gespeeld worden. Iedereen kiest een kleur, liefst een ongewone zoals rood, geel, groen of blauw. Zodra er een auto van jouw kleur verschijnt, moet je roepen “rode auto (of blauwe, of gele…)”. De persoon wint 1 punt voor elke auto, die als eerste geroepen wordt en de persoon met de meeste punten wint het spel. Gemakkelijk, is het niet?

Een app downloaden

Je hebt tegenwoordig heel wat apps die tot je beschikking zijn. Vele daarvan zijn bedoeld om je te entertainen. Dit kan meestal als je alleen bent, je kunt dan spelletjes spelen zoals Clash Royale, je kunt ook een nieuws app downloaden en zo op de hoogte blijven van de laatste gebeurtenissen en veel meer. Facebook en Instagram zijn ook leuke bezigheden om op de hoogte te blijven van de activiteiten van je vrienden. Je kunt daarnaastkan ook de laatste sportuitslagen nakijken op bet777 of de agenda van je favoriete sportclub of sportteam nakijken. Hierdoor mis je geen enkele evenement als je ver weg moet.

Het spel van de langste zin

Het spel van de langste zin is heel leuk om met heel het gezin te spelen. Je begint met het eerste deel van de zin en dan moet de volgende speler deze zin herhalen door er een tweede woord aan toe te voegen. En zo ga je verder met de derde en de vierde speler. Wie de lijst fout heeft, verliest. Het is moeilijk om drie uur lang dezelfde zin vol te houden! Je kunt dus het thema variëren: “Vandaag gaan wij op vakantie naar” en dan een zin als “Morgen ga ik zwemmen…”.

Het kleurenspel

Het kleurenspel is ook een leuke manier om de tijd te doden. Gedurende een bepaalde periode wijst een van de passagiers een kleur aan en dan moeten de andere passagiers zo veel mogelijk voorwerpen van die kleur buiten de auto zien te vinden. De winnaar is degene die de eerste tien punten maakt door tien objecten te vinden met de juiste kleur. Je kan de kleurkiezer bij elke ronde veranderen.

De nummerplaten spel

Als je vast komt te zitten in het verkeer, dan zal dit spelletje je doen vergeten dat je helaas in de files staat. Neem de letters van de nummerplaat voor je of van de nummerplaat van de auto, die je net gepasseerd is, vorm dan een woord dat begint met elke letter van de nummerplaat. Je kunt de moeilijkheidsgraad verhogen door een thema op te leggen, de mogelijkheden zijn daarbij oneindig.

Je hebt nu verschillende mogelijkheden meegekregen om je bezig te houden in geval je in de files komt te zitten. Het doet er niet toe of je  alleen bent of met heel het gezin, er is altijd wel iets leuk te doen op de weg.