Luchthaven, Vrouw, Vlucht, Instappen, Op Reis, Toerist

Om te voorkomen dat je na een fantastische vakantie bij thuiskomst een fikse telefoonrekening voorgeschoteld krijgt, zijn hier wat tips om te weten voor je naar het buitenland vertrekt.

Schakel de ‘mobiele gegevens’ van je telefoon uit.

In de instellingen van je mobiele telefoon is er een functie die ‘mobile data’ of ‘mobile data roaming’ heet. Met deze functie kan je telefoon verbinding maken met het internet en meldingen ontvangen van verschillende mobiele toepassingen.

Als je op reis bent, kan het verleidelijk zijn om je mobiele telefoon te gebruiken. Inchecken bij familie, een berichtje sturen naar een vriend, de laatste score van de Eredivisie op betFirst checken of gewoon allerhande informatie op het internet zoeken. Dit kan echter erg duur oplopen.

Als je er niet aan denkt ze uit te schakelen, maakt je telefoon automatisch verbinding met het mobiele netwerk van het land waar je bent en, zonder dat je het beseft, begint je rekening veel sneller op te lopen dan in Nederland.

Raadpleeg je mobiele operator voor je vertrekt

Sommige pakketten hebben een optie, die internationaal bellen mogelijk maakt. Hiermee kun je onder bepaalde voorwaarden je mobiele telefoon gebruiken. Dit hang natuurlijk ook af van het land waar je naar toe gaat. Het is daarom belangrijk te weten welke opties je hebt voor je vertrekt. Als je een maandelijks plan betaalt waarmee je vanuit het buitenland kunt bellen, zou het zonde zijn er geen gebruik van te maken.

Als je veel reist en je telefoon moet gebruiken, kijk dan eens naar telefoon pakketten voor frequente reizigers. Elke operator biedt ze aan en door de verschillende mogelijkheden en tarieven te vergelijken vind je zeker degene die het beste bij je past.

Wat betekent “roaming”?

Deze term verwijst naar internationale overeenkomsten tussen de verschillende telefoonmaatschappijen in de wereld. Normaal krijg je bij aankomst op je bestemming een bericht met de kosten van de verschillende mobiele diensten uit het land waar je verblijft. Dankzij dit systeem kun je je mobiele telefoon overal ter wereld gebruiken. Je dient er rekening mee te houden, dat roaming extra hoge kosten met zich kan meebrengen.

Vergeet je landcode niet

Als je vanuit het buitenland belt, is het van essentieel belang om onze landcode te kennen. Voor Nederland moet je +31 invoegen vóór het nummer dat je probeert te bereiken. Bijvoorbeeld, als je 0546 78 89 90 wilt bellen moet je +31 546 78 89 90 intoetsen (je moet de eerste nul uit het telefoonnummer verwijderen).

Laat je telefoon uit

Door je mobiele telefoon uit te laten als je in het buitenland bent, spaar je niet alleen de batterij. Je komt ook niet in de verleiding om een oproep te beantwoorden of een sms te sturen. Deze kunnen je telefoonrekening alleen maar doen oplopen. . Dit is ook de beste oplossing als je er nog niet achter bent hoe je de functie mobiele gegevens kunt uitschakelen.

En vakantie is ook om je hoofd leeg te maken en even weg te zijn van de dagelijkse sleur, dus je kunt je mobiel net zo goed wegleggen. Houd het uitgeschakeld op je, zodat je nog steeds iemand kunt bereiken als je problemen hebt.

Maagd, Luchtvaartmaatschappij, Lucht, Vlucht, Vliegtuig